Zabıta dilencilere göz açtırmıyor!


Çorlu'da vatandaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapanlara yönelik Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü operasyon düzenledi.
Cami önleri, parklar ve kaldırımları mesken tutan 9 dilenci yakalanarak, haklarında yasal işlem yapıldı.
Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri önceden belirledikleri yerlerde dilencilik yapan şahıslara şok baskın düzenledi.
Çorlu'nun çeşitli yerlerinde aynı anda gerçekleştirilen dilenci operasyonunda yakalananlarının çoğunun yaşlı ve çocuklu bayan olması dikkat çekti.
Cami önleri, türbe, park, yaya kaldırımları ile ev ve iş yerlerini gezerek vatandaşların duygularını istismar eden 9 dilenci yapılan operasyonla yakalandı. Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne getirilen 9 dilencinin üzerinden 37 YTL çıktı.
Vatandaşlardan dilencilere para verilmemesini isteyen Zabıta Müdür Vekili Birol Uçar; "Dini duyguları istismar ederek yardım isteyen dilencilere yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecektir. Ekiplerimiz tarafından alınan bu kişiler Müdürlüğümüze getirilerek üst aramaları yapılıyor ve yakaladığımız şahıslara 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 33. maddesine göre işlem yapıldıktan sonra serbest bırakılıyor. Aynı kişiler tekrar daha sonra karşımıza çıkıyor bu nedenle vatandaşlarımızın bu kişilere yardım yapmamalarını istiyoruz. İlçemize sürekli göç olması sebebiyle bu tür dilencilerde çoğalmaktadır. Bu kişilerle mücadelede vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz, bu tür kişileri gördüklerinde Alo 153 numaralı telefona bildirmelerini istiyoruz" dedi.

0 yorum: