Tekirdağlıların umudu Milli Piyango'da


Tekirdağ'da 10 yıldır milli piyango bileti satan Mehmet Özgül, önceki yıllara göre bu yıl Milli Piyango biletlerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Kriz ve işsizlik engelini piyango umuduyla aşmaya çalışan vatandaşlar gözünü 25 milyon YTL'lik Milli Piyango ikramiyesine dikti. Hüseyin Pehlivan caddesinde Milli Piyango ve Kazı kazan kartları satarak geçimini sağlayan Mehmet Özgül, vatandaşların biletlere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Özellikle bayram sonrası bilet satışlarının arttığını ifade eden Özgül, vatandaşların krizden çıkış yolu olarak umutlarını Milli Piyango biletlerine bağladını kaydederek, "Bu yıl Milli Piyango biletlerine yoğun ilgi var. Önceki yıllara göre satışlarımız çok arttı. Böyle giderse bir hafta sonra Tekirdağ'da bilet bulmak çok zor olacak. Kazı kazan kartlarına her zaman ilgi vardı. Ama bu dönemlerde onların müşterisi de çoğaldı. Krizden sıkılan bunalan vatandaşlar şans oyunları ile umutlanıyor" dedi.
Vatandaşları sahte paraya karşıda uyaran bilet satıcısı Mehmet Özgül, "Özellikle böyle durumları fırsat bilenler çıkabilir. Vatandaşlarımız sahte paraya karşı dikkatli olmak zorunda. Aldığımız paraları mutlaka kontrol ediyoruz. Ayrıca sahte bilet satmaya çalışanlarda oluyor. Bunlara karşıda vatandaşlarımız duyarlı olmalı. Zaten Tekirdağ'da bilet satan kişiler bellidir. Üzerinde kimlik olmayan biletlerde mühür olmayan sahte biletçilere kimse kanmasın" şeklinde konuştu.
Hükümet caddesi üzerinde satış yapan Şükran Kılıç ise satışların bilet satışlarının beklentilerin üzerine olduğunu söyledi. 25 milyon YTL büyük ikramiye olduğunu görenlerin sanşlarını denediklerini ifade eden Kılıç, "Ekonomik kriz insanları farklı arayışlara sevk ediyor. Büyük ikramiyeyi duyanlar hemen bilet almak için geliyorlar. Bu yıl diğerlerine göre bilet satışları çok daha yoğun. Yılbaşına kadar elimizdeki tüm biletleri satacağımıza inanıyorum. Biletler kadar kazı kazan kartları da insanların umudu oldu. Ekonomik krizin işleri daha da arttırdı. İşsizlik ve yoksulluk çekenler içinde köşeyi birden dönmek isteyen gençler çoğunlukta" ifadelerini kullandı.
İHA

0 yorum: