Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor


Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencileri, çevre bilinci amacıyla meşe palamudu topladı.
Çorlu Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencileri ve Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Çorlu Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenledikleri meşe palamudu toplama etkinliği, şenlik havasında geçti.
Öğrencilere küçük yaşta çevre bilincini kazandırmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri söyleyen yavru TEMA danışman Öğretmeni Hasan Akçay, "Eseçe çiftliği çevresinde gerçekleştirdiğimiz meşe palamudu toplama etkinliğinde öğrencilerimiz ve velileriyle birlikte yaklaşık 100 kilogram meşe palamudu topladık. Çocuklarımıza küçük yaşta çevre bilincini aşılamalıyız, öğrencilerimizin faaliyetteki heyecanları bize gelecek için umut verdi. Bu toplanan meşe palamutları ile okullarda bir çalışma başlatmayı hedefliyoruz. Başlatacağımız çalışma ile okullarda eğitim çalışması yapıp, uygulamaları olarak meşe palamutlarının dikimini göstereceğiz" dedi.
Topladıkları meşe palamutlarının ardından öğretmen ve aileleriyle piknik yapan öğrenciler daha sonra TEMA fidanlığını gezdi.
İHA

0 yorum: