Yunanistan hayali suya düştü!


Tekirdağ'da izlendiğini fark eden kimliği belirsiz sürücü, 16 Filistin uyruklu kaçak göçmeni taşıdığı minibüsü bırakarak kaçtı. Araçta kaçak göçmenlerin yanı sıra su botu, motor, benzin ve el kürekleri bulundu.
Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücüsünün ismi belirlenemeyen 34 DM 6123 plakalı minibüsü insan kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Maxi Kavşağı'nda durdurmak istedi. Edirne istikametine giden minibüs sürücüsü, polisin "dur" ikazına uymayıp kaçtı.
Sürücü ile polis ekipleri arasında kısa süren bir kovalamaca yaşandı. Minibüsün sürücüsü yakalanacağını anlayınca aracı Hürriyet Mahallesi'ndeki bir benzinliğin yanında terk ederek kaçtı. Minibüste yapılan aramada, yurda İran üzerinden kaçak yollarla giriş yaptıkları tespit edilen 1'i kadın toplam 16 Filistin uyruklu göçmen yakalandı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan kaçaklar, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Minibüs içerisinde inceleme yapan polis ekipleri, kaçaklara ait ve yeni alındığı belirlenen su botu, motor, benzin ve el kürekleri ele geçirdi. Kaçakların İstanbul'dan Edirne'nin İpsala ilçesine gidebilmek için kişi başı 5 bin dolar ödedikleri tespit edildi. Şahısların, minibüs içerisinde bulunan su botu, motor ve benzini de Meriç Nehri'nde sınırı geçmek için kullanarak Yunanistan'a gitmek istedikleri belirtildi.
Yetkililer, "Pasaport Kanunu'na muhalefet ve sınır ihlali" suçlarından gözaltına alınan yabancıların, yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceğini belirtti. Minibüsü terk ederek kaçan sürücünün bulunmasına çalışılıyor.
İHA

0 yorum: