Yolsuzluk iddiaları mahkemeye taşındı


Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Belediye Meclisi'nin imar planlarında 'yolsuzluk' yaptığını iddia ettiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Belediye Başkan Aday Adayı Ural Özcan hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurunda bulunduğunu açıkladı.
Görev yaptığı süre içerisinde hiçbir grup ve kişiye yakın olmadıklarını belirten Aygün, Belediye Başkan Aday Adayı Ural Özcan'ın bu iddialar ile kendisine siyasi rant yaratmaya çalıştığını söyledi.
Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, bu dönemlerde bazı kişilerin sırf kendine siyasi rant yaratmak için asılsız iddiaları ortaya attığını söyledi. CHP'li Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Ural Özcan'ın da 'Tekira' alışveriş merkezi arsası için Belediye Meclisi'ni 'yolsuzluk' yapmakla suçladığını kaydeden Aygün, bu konuda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurunda bulunduğunu açıkladı.
Başkan Aygün, "Tekirdağ Belediyesi bir çok yatırımın imar planlarının yapılması, plan değişiklikleri ve bir çok uygulamayı yapmıştır. Belediye Meclisinin yapmış olduğu plan değişiklikleri veya yatırımlarla ilgili olarak yapılan çalışmalar asla karşılıklı çıkar ilişkilerine dayanmaz. Ben kendi belediye meclis üyelerimin tamamına bu anlamda kefilim. Beş yıllık süremiz içerisinde hiçbir grup yada kişiyle herhangi bir çıkar ilişkisine girmeden bu çalışmaları yaptık. Tekira Alışveriş Merkezi 2001 yılında onaylanan planda da inşaat alanı 48 bin metrekare inşaat alanıydı, 2006 yılında onaylanan imar planlarında da aynısı onaylanmıştır. Arsa sahiplerine kanundan doğan haklarını kullanarak bir alış veriş merkezi yapmışlardır" dedi.
Tekirdağ Belediye meclisinin bu alanda hiç kimse ile rant ilişkisi olmadığını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, "Dışarıdaki bazı insanların hiçbir belgeye, bilgiye dayanmadan tamamen seçime endeksli olarak aday adayı oldukları için sırf kendi seçim çalışmalarında malzeme olarak kullanmak adına hem belediyeyi, hem belediye meclis üyelerini hem de şahsımı bu konu da kirletmek vatandaşlar üzerinde itibar kaybına açıklama ve beyan olarak görüyorum. Tekira Alışveriş Merkezi planları 2006 yılında onaylanmıştır. Yıl 2008 aradan 2 yıl geçmiştir, bu zaman içerisinde ilgili arkadaş mimar olduğu halde hiçbir işlem, açıklama, itiraz ve bu konuda bir çalışma yapmadı. Sadece Belediye Başkanı Aday Adayı olduktan sonra bu tür beyanlara teşebbüs etmesinin tek sebebi vardır, kendisine siyasi rant ve çıkar sağlamaktır. Başkalarını kirleterek yapılmaması gerektiğini biz her zaman söylüyoruz. İnsanlar başkanı üzerine değilde kendi yapacaklarını millete anlatırlarsa siyasetin daha da güzelleşeceğini düşünüyorum. Bu tür iddiaların Tekirdağ Belediyesi personeline, meclis üyelerine yapılmış büyük bir haksızlık olduğuna inanıyorum. Bu iddilara karşı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurunda bulundum" şeklinde konuştu. "İMAR AFFI AÇIKLAMASI ÇOK KOMİK"
CHP'li Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Ural Özcan'ın Tekirdağ'da 20 bin kişiye imar affı çıkartacağına ilişkin açıklamalarının 'komik' olduğunu ifade eden Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Belediye meclislerinin 'imar affı' yetkisinin olmadığını söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yetkisinde olan bir kararı belediye başkanı aday adayının açılmasının komik olduğunu kaydeden Aygün, "İmar affı tamamen TBMM yetkisindedir. Bunu belediye meclisleri kendi içlerinde karar alarak yapamazlar. Mimar arkadaşımız bunu yapacağını nasıl iddia etmiştir anlamış değilim. Biz Tekirdağ'da imar affı düşüncesi yerine kentsel dönüşüme ağırlık verdik. Hatta bu konudalara aktif çalışmalara da başladık" dedi.
CHP'li Tekirdağ Belediyesi Başkan Aday Adayı Mimar Ural Özcan, düzenlediği basın toplantısında Tekira Alışveriş Merkezi arsasının meclis kararı ile eski planda 48 bin metrekare imar alanı söz konusu iken yeni plana göre alınan ruhsattaki kullanım alanının 85 bin metrekareye çıkarıldığınını iddia ederek meclis üyelerini 'yolsuzluk' yapmakla suçlamıştı. Özcan ayrıca belediye başkanı olması halinde Tekirdağ'da Çiftlikönü, Çınarlı, Aydoğdu ve kısmen diğer mahallelerde bulunan ruhsatsız, ruhsata aykırı ve imar mevzuatına uymayan konut ve ticari yapılara "İmar affı" çıkaracağını öne sürerek bu yolla Tekirdağ Belediyesi'nin borcunu bir gecede kapatacağını açıklamıştı.
İHA

0 yorum: