Turist kılığındaki jandarmadan suçüstü




Tekirdağ'da Yunanistanlı turist 'Yorgo' adını kullanarak tarihi eser kaçakçıları ile pazarlık yapan Jandarma ekipleri, kendilerine mermer haç ve erkek heykelini 300 bin dolara satmak isteyen 3 kişiye suçüstü yaparak gözaltına aldı.
Alınan bilgilere göre, merkeze bağlı Yayabaşı köyünde elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri arayan şahıslar olduğu ihbarı jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Tarihi eserleri satmak isteyen kişilerin müşteri arandığını tespit eden jandarma ekipleri satıcılar ile irtibata geçti. Satıcılara kendisini Yunanistanlı turist olarak tanıtan jandarma ekipleri pazarlıklar sırasında 'Yorgo' adını kullandı.
Tekirdağ girişindeki bir dinlenme tesislerinde ellerindeki tarihi eserleri satmak isteyen Ş.D (32), Ö.H (26) ve K.G (41) ile buluşan jandarma ekipleri tarihi eserleri inceleyecek almak istediklerini söyledi. Tarihi eser satıcıları mermer haç için 100 bin dolar, 90 cm boyunda olan erkek heykeli içinde 200 bin dolar para istedi. Pazarlıklar sırasında Yunanlı turist Yorgo olduklarını söyleyen jandarma ekipleri gerçek kimliklerini açıklayarak 3 kişiyi gözaltına aldı.
Zanlılar ile birlikte 59 DY 586 plakalı aracın bagajında mermer haç ve Ö.H'nin evindeki ağılda ise gizlenmiş olarak erkek heykeli bulundu. Tekirdağ İl jandarma Komutanlığı'nda ifade veren Ş.D, Ö,H ve K.G heykelleri 'Kurtuluş' isimli bir kişiden aldıklarını ve sadece ellerinden çıkarmayı düşündüklerini söyledi.
Jandarmadaki ifadelerinin ardından Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar yurt dışı yasağı konarak serbest bırakıldı.
Ele geçirilen haç mermerin yakın tarihe ait olduğu, diğer erkek heykelinin ise Roma dönemine ait olduğu belirlendi. Tarihi eserler Tekirdağ Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, eserler ile ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

0 yorum: