Tekirdağ'a olimpik yüzme havuzu


Tekirdağ'da Trakya'nın ilk olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatına başlandı.
20 ayda tamamlanması beklenen ve 5 milyon 900 YTL'ye mal olacak havuzun Trakya'ya yeni bir ufuk kazandıracağını belirten Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, "Tekirdağ, Balkanlar'da her şehir ile yarışabilecek güce sahip ve Avrupa'da söz sahibi olacak bir şehirdir" dedi.
Tekirdağ merkezindeki 100'ncü Yıl mahallesinde inşaatına başlanan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Trakya'nın ilk 'Olimpik' havuzu olma özelliğini taşıyacak. Yaklaşık 5 milyon 900 YTL'ye mal olacak olan havuzun inşaatını ziyaret eden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şevket Demirkaya ile ihaleyi kazanan özel firma yetkililerinden bilgi aldı.
Bilecik'e yapılması planlanan yatırımın girişimler sonucu Tekirdağ'a kaydırıldığını anlatan Vali Doğan, Tekirdağ'ın denizin yanında olmasına deniz ile çok ilgili olmayan bir şehir konumunda olduğunu söyledi.
Vali Doğan, "Tekirdağ denizin yanında fakat deniz ile tanışıklığı olmayan bir şehir. Deniz ile ilgili olarak sadece Yelken sporu yapılıyor, onun dışında bir branşı yok. Milli anlamda da sporcusu yok. Örneğin judo, tekvando, güreşte var ancak denizin kenarındaki bir şehirde denizi ilgilendiren spor dallarında şampiyon yetiştirmemişiz. Türkiye'de bir çok ilde açık, yarı açık, olimpik, yarı olimpik sayısı azımsanamayacak durumdadır. Tekirdağ'da ilçeler dahil ilk defa şimdi böyle bir spor salonu başlamış oluyor. Tekirdağ bazı konularda gecikmişti. Bunları telefi etmek için bazı çalışmalar sürdürülüyor. Bin 500 kişilik spor salonu, hemen yanında bin 500 kişilik kapalı olimpik yüzme havuzu, aslında dünya kenti olmaya aday Tekirdağ'da 2012 yılında lojistik avantajlarını yani karayolları, limanlar, hava yollarını iyi kullanarak dünya kenti olacak. Bunu da başka fonksiyonlar ile desteklemek gerekiyordu" dedi.
Tekirdağ'da yapımına başlanan olimpik kapalı yüzme havuzunun Tekirdağ'ı sınıf atlatacağını kaydeden Vali Doğan, Tekirdağlıların yeni su sporları ile de tanışacağını söyledi.
Tekirdağ'ın vizyon ve önü açık bir şehir olduğunu ifade eden Vali Doğan, "Tekirdağ'ın böyle bir tesise sahip olmamız bizim sınıfımı atlatır. Burada insanlar yeni spor dalları ile tanışırlar. Bu konuda Tekirdağ'ın önü ve vizyonu açılmış olacak. Tekirdağ deniz ile daha yakından tanışmış olacak. Tekirdağ'da olupta yüzme bilmeyen bir çok kişi var. Onlar için çocuk ve gençler için daha iyi bir alt yapı sağlanmış olacak. Bu tesis Trakya'da yeni bir ufuk kazandıracak çünkü, bu standartlarında kapalı olimpik yüzme havuzu Trakya'da ilk defa olacak. Tekirdağ her bakımdan balkanlarda Avrupa'da kendisini iyi konumlandırmaya çalışmalardır. Eğitim, bilimsel, spor ve siyaset alanında. Günlük siyaset olarak değil elbette genel ülke siyaseti, bölge siyaseti olarak iyi konumlandırmalıdır. Tüm bunların ötesinde uluslar arası ticaret anlamında Tekirdağ'da Balkanlarda her şehir ile yarışabilecek güce sahiptir. Avrupa'da söz sahibi olacak bir şehirdir. Tekirdağ'ın önü açıktır, çok kısa sürede Balkanlar'da en yüksek gelir üreten bölgelerden biri olur. Çok yakında da Avrupa ve Dünya'da söz sahibi yerlerden birisi olur" şeklinde konuştu.
Olimpik havuz ile ilgili bilgiler veren Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Şevket Demirkaya ise bin 500 kişilik seyirci kapasitesi ve uluslar arası standartlarda bir Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun 20 ayda tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.
Demirkaya, "15 Eylül tarihi itibari ile yaklaşık maliyeti 9 milyon 800 YTL iken 5 milyon 900 YTL'ye ihale edildi. Bu ay başında yer teslim işlemi gerçekleştirildi. Hızlı bir şekilde inşaata başlandı. 950 iş günü olarak yapımı planlandı, ancak ödenek duruma göre daha önce bitirilmesi ihtimali var. Olimpik ölçülerde bir kapalı yüzme havuzu yapıyoruz. Yani 50x25 metre ölçülerinde, uluslar arası standartlarda bir olimpik kapalı yüzme havuzu olacak. Bin 500 seyirci kapasitesi ve 8 bin 450 metre kapalı alana sahip olacak. Altındaki birimleri ile birlikte yüzme, su altı sporları, dalma gibi bir çok branşa hitap edecek" dedi.
İHA

0 yorum: