AKP'li kadınların birincilik yarışı


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları tarafından ülke genelinde teşkilatlar bünyesinde yapılan 'Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım' adlı hitabet yarışmasının Trakya seçmeleri Tekirdağ'da yapıldı. Trakya seçmelerinin yapıldığı yarışma da Tekirdağ'dan Nagihan Bayol, Edirne'den Sevda Özyurt ve Kırklareli'nden Maviye Uzun birinci oldu.
Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan seçmelere AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu, Tekirdağ Millvetvekili Necip Taylan, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ziya Meral, AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Koncagül ve çok sayıda partili katıldı.
Yarışmaya Tekirdağ'dan 8 kişi, Edirne'den 1 kişi ve Kırklareli'nden ise 4 kişi katılarak en iyi konuşmayı yapmak için 10 dakika süre ile birer konuşma yaptı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu, Türkiye'nin yarısının kadın olmasına rağmen kadınların siyasete yeterince katılamadığını söyledi.
Kirişçioğlu, "AK Parti olarak kadınlarımızın siyasette daha fazla görev almasını istiyoruz. Bu yarışmaları kamuoyunun dikkatini kadınlarımızın üzerine çekmek, kadının siyasette var olmasını sağlamak için düzenledik. Kadınımızın siyasete katılması gerekmektedir. Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 52'sinden fazlası kadın. Siyasette, toplumsal yaşamın sorunlarına çözüm bulma sanatıdır. Yarısı kadın ise bu toplumun, sorunlara çözüm bulmakta da kadın aklının, zekasının yüreğinin çözüme katkı vermesi gerekmektedir. Bu nedenle, kadınımız, siyasette olmalıdır. AK Parti olarak 81 ildeki teşkilatlarımızda bu yarışmaları düzenliyoruz. Belirlenecek il birincileri daha sonra Ankara'da bir hafta misafir edilerek bir kursa tabi tutulacaklar ve daha sonra yarışmanın finalini yapacağız. Kazanan kadınlarımıza maddi ödüllerin yanı sıra mitinglerde de görevler verilecek" şeklinde konuştu.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan ise Türkiye'de 60 yıldır başbakanları takip ettiğini ve diğer partilerin kendilerini taklit bile edemediğini söyledi. Taylan, "Bizim sayın genel başkanımız, gerçekten birinci sınıf bir hatiptir. Diğer partilere bakıyorum, bizi taklit bile edemiyorlar. Bir siyaset akademisi yaptık. Bugün kadınlarımız arasında bir yarışma düzenliyoruz. Taklit edemediler, edemiyorlar. Taklidi bile mümkün olmayan bir partiyiz biz" dedi. Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün ise hitabetin bir sanat, siyasetin ise uzun ince ve meşakkatli bir yol olduğunu söyledi.
Aygün, "Bu uzun ince yolda gerçekten mücadele gerekiyor. AK Parti gerek Türkiye'de gerek Tekirdağ'da büyük mücadeleyi veriyor. Millete hizmet etme noktasında en iyisini en ince detayına kadar veriyor. İnanıyoruz ki bu tür toplantılar, gelecekte aktif siyasete girecek insanlar için bir başlangıç olacaktır. Geçmişte biz de çok eğitimler aldık, çok dinledik, bugünlere geldik. O zaman bizlere siz de bu makamlara geleceksiniz dediler. Hayat, insanları çok farklı şeylere kavuşturuyor. Ama mücadele şart" dedi.
Yarışmaya Tekirdağ'dan 8 kişi, Edirne'den 1 kişi ve Kırklareli'nden ise 4 kişi katılarak en iyi konuşmayı yapmak için 10 dakika süre ile birer konuşma yaptı. Yarışmacılar, ''Göç, Aile İçi Şiddet, Kadın ve İstihdam, Küreselleşme, Çevre ve Enerji Verimliliği, Modernleşme ve Kadın, Medeniyetler İttifakı, İnsan Hakları, Kadının Siyaset Katılımı ve Fırsat Eşitliği" konularında hazırladıkları sunumlarını 10 dakikalık sürerlerde dinleyicilere aktardı.
Trakya seçmelerinin yapıldığı yarışma da Tekirdağ'dan Nagihan Bayol, Edirne'den Sevda Özyurt ve Kırklareli'nden Maviye Uzun birinci oldu.
İHA

0 yorum: