Sanayi esnafından kan bağışı


Edirne Kan Merkezi ve Kızılay Tekirdağ Şubesi tarafından Yüzüncü Yıl Sanayi Sitesi'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kaportacı, ahşap ustası ve demirciler, kan vererek Kızılay'a destek oldu.
Edirne Kan Merkezi ve Kızılay Tekirdağ Şubesi gönüllü kan bağışını artırmak için yeni sanayi sitesinde eğitim çalışması yaptı. Sanayi esnafı kan bağışı konusunda bilgilendiren Kızılay yetkileri, kan bğaışlarının düzenli hale getirilmesi için kampanyalara devam edileceğini söyledi.
Edirne Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Şennur Evci, Tekirdağ Kızılay Şubesi ve Madeni Eşya ve Ağaç İşleri Odası'nın işbirliği ile kan topladıklarını söyledi. 'Bir milyon iyi insan aranıyor' kampanyası kapsamında insanlara kan vermenin önemini anlattıklarını belirten Evci, daha sonrada gönüllü kan vermek isteyenlerden kan topladıklarını söyledi.
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kan toplama işlemlerini devam ettiğini kaydeden Evci, Tekirdağlıların kan vermeye çok duyarlı olduğunu belirtti. Sanayi esnafının ilgi gösterdiğini dile getiren Evci, 2 gün boyunca bir doktor 2 hemşire ile birlikte gönüllü bağışçıları beklediklerini aktardı.
Evci, "Düzenlediğimiz kan bağış kampanyalarının amacı, gönüllü, sürekli ve bilinçli kan bağışçıları kazanmak, güvenli kan-kan bileşenleri üretmek, kan bağışçısı eğitimlerini arttırmak, toplumumuzda gönüllü kan bağışının sosyal sorumluluk ve bir insanlık görevi olduğu bilincini oluşturmaktır. Üç ayda bir bu kampanyaları tekrarlamayı düşünüyoruz" dedi.
Edirne Kan Merkezi Tekirdağ Kızılay Şubesi olarak yardımcı olduklarını aktaran Başkan Rıza Özen, Tekirdağ'ın Trakya'da en fazla kan veren il olduğunu dile getirdi. Tekirdağlıların duyarlılığına teşekkür eden Özen, kan toplama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi. Kan vermenin önemi hakkında bilgilendirilen Sanayi esnafı daha sonra kan bağışında bulundu.
İHA

0 yorum: