Hava ambulansı İstanbul'a hasta taşıdı


Tekirdağ'da sabah saatlerinde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan emekli öğretmen, anjio olabilmesi için İstanbul'da bir hastaneye hava ambulansı ile nakledildi.
Tekirdağ'da yaşan 61 yaşındaki emekli öğretmen Naci Günay bu sabah 04.30 sıralarında kalp krizi geçirdi. Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan emekli öğretmenin ilk müdahalesi burada yapıldı. Kalp krizi nedeniyle hayati tehlikesi bulunan emekli öğretmen Naci Günay'ın İstanbul'a nakledilmesi ve orada anjiyo yapılması kararlaştırıldı.
Yaşlı adamın acil bir şekilde nakledilmesi gerektiği yoksa öleceğini ifade eden doktorlar Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans talep etti. 11.00'de İstanbul'dan yola çıkan hava ambulansı Tekirdağ Namık Kemal Stadı'na iniş yaptı. Saha kenarında ambulansta bekleyen Günay'ı alan ekip yaşlı adamı helikoptere bindirdi. Günay helikopterle Göztepe Medikal Park Hastanesi'ne götürüldü.
Eşi Naci Günay'in sabah 04.30 sıralarında rahatsızlandığını belirten Necla Günay eşini hastaneye acil olarak hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Eşinin hemen ameliyat olması gerektiğini ifade eden Günay, "Eşim 1994 yılından beri kalp hastasıydı. Bize acil anjiyo olması lazım gerektiğini, hastane tercihi yapmamızı söylediler. Bizde İstanbul'da bir hastaneyi tercih ettik. Helikopterle eşimi oraya götüreceğiz. Devletimizden Allah razı olsun. Çok güzel bir hizmet. Her zaman böle hizmetlerin olması gerekir" dedi.
Sabah saatlerinde kalp krizi geçiren 61 yaşındaki yaşlı bir hastanın kendilerine geldiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan, "Doktorlarımız yaptığı çalışmanın sonunda hastanın acil anjiyo olması gerektiğini saptadı. Hastamızın acilen İstanbul'da bulunan bir hastaneye götürülmesi gerekiyordu. Bizde bakanlığımızın kısa bir süre önce hizmete soktuğu ve İstanbul'da bulunan iki ambulanstan birini talep ettik. Ambulans helikopter Tekirdağ'a gelerek hastamızı Göztepe Medikal Park Hastanesi'ne götürdü.
Bu uygulama Tekirdağ'da ilk defa yapıldı. Bu bizim için büyük bir şanstır" dedi. Ambulans helikopterin stada indiğini gören bazı meraklı vatandaşlarda hastanın nakledilmesini cep telefonları ile görüntüledi.
İHA

0 yorum: