Tekirdağ şehidini kalbine gömdü


Ankara'da vatani görevini yaptığı sırada geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Jandarma Onbaşı Çağrı Kurt, Tekirdağ'da gözyaşları arasında toprağa verildi.
Ankara Beypazarı jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Jandarma Onbaşı Çağrı Kurt, sivili plakalı bir araçla buzlanma ve sis nedeniyle meydana gelen trafik kazasında hayatını kayberek şehit olmuştu. Şehit Çağrı Kurt'un cenazesi dün akşam saatlerinde askeri ambulans ile Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne getirildi.
Sabah erken saatlerde Çağrı Kurt'ın Altınova'daki evine götürülen cenaze daha sonra Orta Cami'ye getirildi. Camide şehit onbaşı için cenaze töreni düzenlendi. Törene, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Komutanı Ali İnlek, Tekirdağ Emniyet Müdürü Cemil Demir, Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Merkez Komutanı Topçu Albay Göksel Daldeviren, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları katıldı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi'nde görevli polis memuru olan baba Nurettin Kurt cenaze başında taziyeleri kabul etti. Anne Hatice Kurt ile kız kardeşi Zeynep Kurt'un ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Hükümet Caddesi üzerindeki Orta Camii'de kılınan öğle namazının ardından şehit jandarma onbaşı Çağrı Kurt için cenaze namazı kılındı.
Daha sonra askerlerin omuzunda cenaze aracına konulan Çağrı Kurt binlerce kişinin katıldığı kortej ile şehit mezarlığına götürüldü. Anne Hatice Kurt cenaze aracının ardından tabuta dokurak 'Oğlum, Çağrı nereye gidiyorsun yandım ben Allahım' diyerek ağıtlar yaptı. Şehit Çağrı Kurt daha sonra Tekirdağ Şehit Mezarlığı'nda toprağa verildi

0 yorum: